Vegan Zomertopper: Wrap met Hummus, Geroosterde Groenten & Tahindressing ๐ŸŒž

Deze plantaardige wrap is een feest van kleuren en smaken: romige hummus, gegrilde groenten en een fluweelzachte tahindressing. 100% vegan, 100% zomergevoel. Heerlijk als lichte lunch of voedzame picknickwrap.

Ingrediënten (voor 2 wraps)

  • 2 volkoren wraps

  • 4 eetlepels hummus (naturel of paprika)

  • 1 rode paprika, in repen

  • 1 kleine courgette, in halve plakjes

  • ½ rode ui, in ringen

  • Handje spinazie

  • 1 eetlepel tahin

  • 1 theelepel citroensap

  • 1 theelepel water

  • Olijfolie, zout & peper

Bereidingswijze

Gril de paprika, courgette en rode ui met een beetje olijfolie en zout in een grillpan of oven tot ze zacht zijn en een mooi kleurtje hebben.

Meng de tahin met citroensap en water tot een gladde, lopende dressing. Voeg een snuf zout toe.

Verwarm de wraps kort. Besmeer met hummus, beleg met spinazie en de gegrilde groenten. Besprenkel met de tahindressing. Rol strak op en serveer lauwwarm of afgekoeld — allebei even lekker!

๐ŸŒฑ Variatietip

Geen tahin? Maak een snelle dressing van plantaardige yoghurt met citroen en knoflook voor een frisse twist!