Tropische Twist: Wrap met Gegrilde Ananas & Barbecuekip ๐Ÿ๐Ÿ”ฅ

Zomer op je bord! Deze tropische wrap met sappige barbecuekip, gegrilde ananas en knapperige groenten is perfect voor een zonnige lunch of relaxed avondeten. Makkelijk, snel en bomvol zomerse smaken – dit recept smaakt alsof je op vakantie bent!

Ingrediënten (voor 2 wraps)

  • 2 middelgrote tortilla wraps (bij voorkeur volkoren of mais)

  • 150 gram kipdijfilet of kipfilet, in reepjes

  • 2 schijven verse ananas

  • ½ rode ui, in dunne ringen

  • ½ rode paprika, in reepjes

  • 1 handje ijsbergsla of little gem

  • 2 eetlepels barbecuesaus

  • 1 theelepel paprikapoeder

  • 1 theelepel olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Snijd de kip in reepjes en meng met paprikapoeder, een beetje zout, peper en een scheutje olijfolie. Verhit een grillpan of koekenpan en bak de kip rondom bruin en gaar in zo’n 6-8 minuten. Voeg de barbecuesaus toe in de laatste minuut en laat het even karamelliseren tot de kip glanst van smaak.

Grill de ananasschijven aan beide kanten goudbruin. Dit geeft ze een heerlijk zoet en licht rokerig aroma – echt een smaakbommetje!

Verwarm de wraps kort in een droge pan. Beleg ze daarna met sla, gegrilde ananas (in stukjes gesneden), kip, paprika en rode ui. Vouw de onderkant van de wrap naar binnen, sla één zijkant erover en rol hem strak op. Serveer direct – warm zijn ze het allerlekkerst!

Variatietip

Geen fan van barbecuesaus? Probeer eens een pittige mangochutney of honing-mosterdsaus voor een verrassend andere tropische twist. Vervang de kip eventueel door pulled jackfruit als je een vegetarische variant zoekt.