Knapperige Kick: Wrap met Crunchy Kip & Limoenmayonaise ๐Ÿ”๐ŸŒถ๏ธ

Een wrap met een bite! Deze zomerse favoriet combineert krokante kip met een frisse limoenmayonaise en knapperige groenten. Perfect voor wie zin heeft in een makkelijke, snelle maaltijd met een beetje pit én veel smaak.

Ingrediënten (voor 2 wraps)

  • 2 tortilla wraps

  • 150 gram kipfilet

  • 2 eetlepels panko of paneermeel

  • 1 ei

  • 2 eetlepels bloem

  • ½ rode paprika, in reepjes

  • Handje ijsbergsla

  • ¼ rode ui, in dunne ringen

  • 2 eetlepels mayonaise

  • Sap en rasp van ½ limoen

  • Zout en peper

  • Snufje cayennepeper (optioneel)

  • Olie om in te bakken

Bereidingswijze

Snijd de kip in reepjes en haal ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt ei en panko. Verhit een laagje olie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin en krokant in zo’n 6-8 minuten. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Meng ondertussen de mayonaise met het sap en de rasp van een halve limoen. Voeg eventueel wat cayennepeper toe voor extra kick.

Verwarm de wraps kort en leg ze open op een bord. Smeer een lepel limoenmayonaise in het midden. Beleg met ijsbergsla, paprika en rode ui. Leg daarop de warme crunchy kip en rol strak op.

Variatietip

Voor een extra bite kun je wat tortillachips verkruimelen over de vulling. Geen zin om te bakken? Gebruik kant-en-klare crispy chicken uit de oven.