Beach Bite: Wrap met Mediterrane Tonijn, Zoete Paprika & Feta ๐๐๐ฟ
Een zomerse wrap die barst van de mediterrane smaken! Snel te maken, gezond en vol van frisse ingrediënten zoals tonijn uit blik, zoete paprika en romige feta. Ideaal voor een lichte lunch of een makkelijk avondmaal in de zon.
Ingrediënten (voor 2 wraps)
-
2 volkoren wraps
-
1 blik tonijn op water (ca. 120 g), uitgelekt
-
1 rode paprika, in dunne reepjes
-
50 gram feta, verkruimeld
-
1 kleine komkommer, in dunne plakjes
-
2 eetlepels Griekse yoghurt
-
1 theelepel citroensap
-
1 theelepel olijfolie
-
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
-
Zout en peper naar smaak
-
Handje sla naar keuze (bijvoorbeeld rucola of ijsbergsla)
Bereidingswijze
Meng de tonijn met Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie, en de fijngehakte peterselie in een kom. Breng op smaak met een snufje zout en peper. Zo ontstaat een romige, frisse tonijnsalade.
Verwarm de wraps kort in een koekenpan of magnetron tot ze zacht en soepel zijn.
Beleg de wraps met de sla, plakjes komkommer en de zoete paprikareepjes voor een lekkere crunch. Schep de tonijnsalade erop en strooi de verkruimelde feta erover.
Rol de wraps stevig op en snijd ze eventueel doormidden. Klaar om te genieten van een zomerse, voedzame maaltijd vol mediterrane smaken!
Variatietip ๐ฟ
Vervang de tonijn eens door kikkererwten voor een vega variant die net zo lekker en voedzaam is! Voeg dan wat extra citroensap en komijn toe voor een smaakvolle twist.